loading

Zadnje novosti

POJEDINAČNO I EKIPNO PRVENSTVO RH U KLASIČNOM PIKADU
31
kol
2020

POJEDINAČNO I EKIPNO PRVENSTVO RH U KLASIČNOM PIKADU

Unatoč želji i ambiciji HPS-a da se održe sva planirana natjecanja u sezoni 2019./2020., epidemiološka situacija uzrokovana pandemijom korona virusa (COVID-19), u Republici Hrvatskoj, nije ostavila mogućnosti da i dođe do te realizacije. Stoga smo bili primorani otkazati 27. Ekipno prvenstvo RH u elektronskom pikadu, jer naprosto nije bilo ni najmanje šanse da se naše najmasovnije prvenstvo i održi u ovakvim okolnostima. Drugo Pojedinačno i Ekipno prvenstvo RH u klasičnom pikadu znatno je manjeg formata, zahtijeva puno manje resurse i u mogućnosti smo ispuniti mjere koje propisuje Stožer civilne zaštite. Iz tog razloga IO HPS-a na svojoj sjednici održanoj 27. 8. 2020. godine donio je konačnu odluku da se 2. Pojedinačno i Ekipno prvenstvo RH u klasičnom pikadu održi 5. i 6. rujna 2020. godine, u prostorijama - Billiards Club 8 Ball, na adresi: Kelekova 4, 10360 Sesvete, Zagreb. Sva ostala natjecanja koja su pod ingerencijom HPS-a, a planirana su u vremenu koje je pred nama, za sada ostaju aktualna, s tim da će HPS pomno pratiti situaciju oko pandemije korona virusa i pravovremeno donositi sve potrebne odluke vezano za kalendar natjecanja.

EKIPNO PRVENSTVO

U aktualnoj natjecateljskoj sezoni ekipna natjecanja u klasičnom pikadu organizirana su u 7 županijskih saveza, a natjecalo se 49 ekipa u kojima je sudjelovalo 326 natjecatelja. Iako je sustavom natjecanja planirano da se na državnom prvenstvu pojave 24 najbolje ekipe raspoređene u osam skupina, do toga nije došlo, tako da ćemo na završnici ove godine u Sesvetama vidjeti svega 19 ekipa koje su se prijavile u roku. Prošlogodišnji  prvaci Darts Point Team Ban i ove godine predvode karavanu, a hoće li biti kakvih iznenađenja vidjet će se za tjedan dana.

Ekipno prvenstvo starta u subotu 5. 9. 2020. godine, u 12:00 sati. U prvoj fazi natjecanja igra se u skupinama po tri ekipe, dalje idu dvije prvoplasirane. U drugom dijelu natjecanja igra se na listi 16, po jednostrukom nokaut sustavu (samo desna strana).

POJEDINAČNO PRVENSTVO

Pojedinačno prvenstvo starta u nedjelju 6. 9. 2020 godine, u 12:00 sati. U prvoj fazi natjecanja kod seniora igra se u 16 skupina s po četiri natjecatelja u skupini, svaki sa svakim, skupinu prolaze dva bolje plasirana natjecatelja. U drugom dijelu natjecanja igra se na listi 32 po jednostrukom nokaut sustavu (samo desna strana). Kod seniorki se u prvoj fazi igra u dvije skupine, po četiri natjecateljice u skupini, svaka sa svakom, skupinu prolaze dvije bolje plasirane natjecateljice.

Više informacija na www.hps-dart.hr

Povezane novosti

Darts Point Team Ban prvaci Hrvatske u pikadu! Darts Point Team Ban prvaci Hrvatske u pikadu!
07
ruj
2020

Darts Point Team Ban prvaci Hrvatske u pikadu!

Vikend iza nas pružio je obilje dobre igre i uzbuđenja na 2. Ekipnom i pojedinačnom prvenstvu RH u klasičnom pikadu koje se...
Više detalja

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Pročitajte pravila privatnosti na ovoj web stranici. Više informacija