loading

Zadnje novosti

Darts Point Team Ban prvaci Hrvatske u pikadu!
07
ruj
2020

Darts Point Team Ban prvaci Hrvatske u pikadu!

Vikend iza nas pružio je obilje dobre igre i uzbuđenja na 2. Ekipnom i pojedinačnom prvenstvu RH u klasičnom pikadu koje se održavalo u prostorijama - Billiards Club 8 Ball, na adresi: Kelekova 4, 10360 Sesvete, Zagreb. Nažalost, zbog aktualne pandemije u Zagreb nisu stigle sve ekipe tako da je na kraju sedamnaest ekipa započelo borbu po skupinama, točno u podne.

Ekipno prvenstvo

U skupini A nije se pojavila ekipa Team 666 pa su jedini meč odigrale ekipe Črleni Lajbek i BBF Darts Team. Pobjedu je odnio BBF Darts Team rezultatom 9:0, koji su tako dalje prošli s prve pozicije, ekipa Črleni Lajbek s druge.

U skupini B susrele su se ekipe Žile, Kod Mosta i Lob.  Prvi susret  ekipa Kod Mosta i LOB završio je pobjedom ekipe LOB 5:4. U drugom susretu snage su odmjerile ekipa Žile protiv  ekipe Kod Mosta, a rezultatom 6:3 pobjedila je ekipa Žile. U trećem susretu između Lob-a i Žile završilo je pobjedom ekipe Žile 5:3 koja je tako u sljedeću fazu natjecanja otišla s prvog mjesta, ekipa Lob s drugog mjesta, dok je ekipa Kod Mosta ispala iz natjecanja.

Skupina C donijela nam je mečeve ekipa Mala Škola, PK Stars i Baccara Blaževdol. Nakon žestoke borbe skupinu su prošle, s prvog mjesta ekipa Baccara Blaževdol, s drugog Mala Škola, dok je ekipa PK Stars kao treća ispala iz daljnjeg natjecanja. Rezultati mečeva su sljedeći: PK Stars vs Baccara Blaževdol 3:6, Mala Škola vs PK Stars 6:3, Baccara Blaževdol vs Mala Škola 5:1.

U skupini D trebale su se sastati ekipe Londra vs Darts Point Team Ban. S obzirom da ekipa Londra nije stigla na završnicu, susret se piše 9:0 za Darts point Team Ban te je ekipa Darts Point Team Ban u daljnje natjecanje prošla bez borbe .

Skupinu E sačinjavale su ekipe Solin Relax i Janje Veterani. Ekipa Janje Veterani dobila je meč u uzbudljivoj borbi i tako prošla dalje s prve pozicije, Solin Relax s druge.

Skupina F također formirana od samo dvije ekipe; Dioklecijan relax i Panda završila je pobjedom Dioklecijan Relaxa te su tako Splićani prošli dalje s prve pozicije, Panda s druge.

U skupini G snage su odmjerile ekipe Posejdon 2 vs Sesvete. Susret je završio pobjedom ekipe  Posejdon 2 koja je time također prošla s prve pozicije u daljnje natjecanje, ekipa Sesvete s druge.

[Janje AlfaTeam] U skupini H Janje ekipa Alfa Team pobijedila je ekipu Đekson's Five pa su tako u daljnju fazu krenuli kao prvi a dečki iz Varaždina kao drugi u skupini.

Sljedeća faza natjecanja započela je nokaut sustavom (samo desna strana) na turnirskoj listi 16.

Prvi susret odigrale su BBF Darts Team vs Đekson's Five. Iako su BBF Darts Team pružili žestok otpor to je bilo premalo i u daljnju fazu, četvrtfinale, prolazi ekipa Đekson's Five pobjedom 5:2, a ekipa BBF Darts Team ispada s turnira.

Susret Žile vs Sesvete završava pobjedom ekipe Žile 5:2 koja ide u četvrtfinale.

Meč Baccara Blaževdol vs Panda potrajao je dulje od ostalih i nakon poduže borbe je završio rezultatom 5:4 za Pandu koja prolazi u četvrtfinale.

Susret ekipa Darts Point Team Ban vs Solin Relax završio je rezultatom 5:0 za ekipu Darts Point Team Ban koja nastavlja natjecanje u četvrtfinalu.

Ekipa Janje Veterani u ovoj fazi nije imala protivnika jer je to posljedica nedolaska splitske Londre na turnir pa su Janje Veterani bez borbe prošli u četvrtfinale.

Dioklecijan Relax, Posejdon 2 i Janje Alfa Team svoje su suparnike pobjedili dominantnim rezultatom 5:0 i bez velike muke otišli zasuženo u četvrtfinale.

U četvrtfinalnim mečevima ekipe Đeksons's five i  Darts Point Team Ban bez problema s 5:0 izbacuju ekipe Žile i Pandu iz daljnjeg natjecanja.

U susretu Janje Veterani vs Dioklecijan Relax pobjedu odnosi ekipa Janje Veterani tijesnom pobjedom 5:4 i time postaju treći polufinalisti.

U okršaju ekipa Posejdon 2 vs Janje Alfa Team kao pobjednik je izašla ekipa Janje Alfa Team pobjedivši 5:4 i tako zatvorila krug polufinalista.

U polufinalu prva je do finala došla ekipa Darts Point Team Ban pobjedom nad Đekson's Five 5:1. Izgledalo je to kao laka pobjeda, no bilo je sve samo ne lako i igralo se „na nož“ čitavo vrijeme, a dečki iz Bana pokazali su malo više čvrstoće na izlazima i uporno do kraja vodili vodu na svoj mlin, te zasluženo ušli u finale.

U drugom polufinalnom meču Janje Veterani vs Janje Alfa Team bitka je potrajala vremenski duže, a dečki iz Alfa Teama morali su upotrijebiti sve svoje vještine da dobiju žilavu i opasnu ekipu Veterana, što su na kraju i uspjeli te se plasirali u finale rezultatom 5:1. Naizgled lako, ali u ovoj fazi ništa nije lako, bez obzira što rezultat sugerira drukčije .

U bitci za treće mjesto strelice su ukrstili Đekson's Five i Janje Veterani. U napetoj borbi pobjedili su 5:2 Đekson'si i osvojili treće mjesto na 2. Ekipnom PH u klasičnom pikadu.

Finale dvije velike ekipe, Dart's Point Team vs Janje Alfa Team, odigrano je na vrhunskoj razini, kako i priliči finalistima. U spektakularnim preobratima kao pobjednik je izašla ekipa Darts Point Team Ban. Pri rezultatu 4:3 za Bana, na crtu staju Pečnjak i Krčmar i započinju osmi set. Pobjeda Krčmara Janjetu bi donijela izjednačenje i u odlučujućem setu u kojem su trebali igrati Čegir protiv Ljubića sve bi bilo otvoreno i neizvjesno. Da do toga ne dođe pobrinuo se Pečnjak koji je pri rezultatu 2:2 u legovima dobio priliku za izlaz koji nije bio nimalo jednostavan, jer mu je ostalo 123. S prvom strelicom Pečnjak pogađa 57, zastaje malo na crti, a onda kao iz topa pogađa 16 i crveni bull te tako spektakularnim izlaskom Darts Point Team Banu donosi pobjedu i naslov prvaka Hrvatske na 2. Ekipnom PH u klasičnom pikadu.

Pojedinačno prvenstvo

Drugoga dana, 6. 9. 2020. odigrano je 2. Pojedinačno prvenstvo Hrvatske na koje je pristiglo 49 natjecatelja u kategoriji seniori i osam seniorki.

S obzirom na manji broj igrača od predviđenog turnir je, za razliku od prvog dana na Ekipnom koji je završio oko 2:00 u jutro, završio ranije, oko 20:00. Mečevi po skupinama gdje se igra svaki sa svakim, po sustavu bolji od pet (5) setova, pri čemu se moraju odigrati svi setovi, eliminirali su 17 igrača iz daljnjeg natjecanja.

U drugoj fazi se igralo na listi 32 po jednostrukom nokaut sustavu (samo desna strana), i to tko prije do tri. U ovoj fazi prošli su svi igrači koji su na određeni način bili favoriti, pa su se u osminu finala probili više-manje svi od kojih se to očekivalo, uz nekoliko mečeva igrača koji su klasom podjednaki no trenutna forma je odlučila o prolasku, i poneko iznenađenje. U osmini finala susretali su se, redom: Toni Vujević vs Ivica Cavrić, prolazi dalje Cavrić, rezultatom 5:1; sljedeći par Dragutin Pečnjak vs Zvonko Antunović završava pobjedom Antunovića; 5:1; treći meč Alan Ljubić vs Zoran Keser završava pobjedom Kesera, 5:3; četvrti i posljednji meč, Neven Rešetar vs Boris Krčmar, završio je pobjedom Krčmara 5:2.

U polufinalu prvi par, Ivica Cavrić vs Zvonko Antunović, nako žestoke borbe i 6:6 na kraju je završilo pobjedom Ivice Cavrića 7:6 koji se tako probija u finale. U drugom meču Zoran Keser vs Boris Krčmar, bolji je bio Krčmar rezultatom 7:2, te je Krčmar također u finalu. Iako je na papiru prvi meč i prvi finalist Ivica Cavrić, u stvarnosti Boris Krčmar puno je brže završio meč i prvi došao u finale, dok su Cavrić i Antunović još gotovo pola sata vodili tešku i izjednačenu bitku, doslovno do zadnje strelice.

Iscrpljujući meč protiv Antunovića vjerojatno je razlog zašto je finale između Cavrića i Krčmara proteklo u izrazitoj dominaciji Borisa Krčmara koji je rezultatom 9:2 deklasirao Cavrića i tako postao prvak Hrvatske u klasičnom pikadu preotevši tu titulu upravo Ivici Cavriću, prošlogodišnjem prvaku.U borbi za treće mjesto Zvonko Antunović je nakon dugog i neizvjesnog meča protiv Zorana Kesera izašao kao pobjednik, rezultatom 9:7, te se okitio brončanom medaljom.

Kod seniorki kojih je bilo osam, grupnu fazu prošle su Jasminka Adamić Mrnjec kao prva i Sandra Ivić kao druga u grupi A. Grupu B kao prva prolazi Marina Letica, dok je druga Marijana Puček. U sljedećoj fazi sastaju se Jasminka Adamić Mrnjec i Marijana Puček, a dalje nakon još jedne teške bitke prolazi Jasminka Adamić Mrnjec rezultatom 5:3. Drugi meč, klupski okršaj Marine Letice i Sandre Ivić završava pobjedom Marine Letice, 5:0.

U borbi za treće mjesto sastale su se Sandra Ivić i Marijana Puček, Sandra Ivić ubacuje u višu brzinu i suvereno pobjeđuje Marijanu Puček rezultatom 7:3.

Finale, Jasminka Adamić Mrnjec protiv Marine Letice, završava pobjedom Marine Letice, 7:2, te tako Marina Letica postaje nova/stara prvakinja Hrvatske u klasičnom pikadu.

I tako, uz mnoge probleme povezane ponajviše s pandenimijom koronavirusa, završava sezona 2019./2020. u klasičnom pikadu. Nadamo se da će sljedeća sezona proteći u normalnim uvjetima jer sve ove mjere, zabrane, izolacije i ostalo, definitivno ne pomažu u formi igračica i igrača, kojima je za kvalitetnu formu potrebno konstantno natjecanje i trening, a pauze od mjesec, dva ili tri poprilično narušavaju formu, osobito kod vrhunskih igrača na najvišoj razini. No tako je u svakom sportu i gotovo u čitavom svijetu, a ipak, ako ništa drugo, opet su svima više-manje uvjeti isti.

Povezane novosti

POJEDINAČNO I EKIPNO PRVENSTVO RH U KLASIČNOM PIKADU POJEDINAČNO I EKIPNO PRVENSTVO RH U KLASIČNOM PIKADU
31
kol
2020

POJEDINAČNO I EKIPNO PRVENSTVO RH U KLASIČNOM PIKADU

Unatoč želji i ambiciji HPS-a da se održe sva planirana natjecanja u sezoni 2019./2020., epidemiološka situacija uzrokovana...
Više detalja

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Pročitajte pravila privatnosti na ovoj web stranici. Više informacija