loading

Zadnje novosti

Svjetski WDF Masters 2021
09
sij
2021

Svjetski WDF Masters 2021

WDF - Svjetska pikado federacija sa ponosom objavljuje pokretanje WDF WORLD MASTERS-a, sa prvim izdanjem koje će biti održano od 2 do 5.12.2021 u Nizozemskoj.

Po prvi puta Svjetski WDF Masters održat će se 2021 u Bonte Wever u Assenu, mjestu koje od 2014. ugošćuje kultni Dutch Open.

Prestižni World Masters turnir započeo je davne 1974. godine, a vodila ga je Britanska pikado organizacija, dok ga je Svjetska pikado federacija podržavala do posljednjeg izdanja 2019. Bio je lansirna točka u karijeri nekih od najvećih zvijezda pikado sporta, uključujući Johna Lowea, Eric Bristowa, Bob Andersona, Phil Taylora, Detae Hedman, Trine Gulliver, Anastasie Dobromyslove, Raymonda van Barnevelda, Michael van Gerwena, Martin Adamsa, Lise Ashton, Glen Durranta ...

U siječnju 2020. WDF je jasno izrazio svoje namjere preuzimajući punu odgovornost za Svjetski masters i Svjetsko prvenstvo, zajedno s novom strukturom bodovanja i kvalifikacijskim kriterijima. Međutim, planovi za najavu i vođenje ovih glavnih događaja na kraju sezone 2020. stavljeni su na čekanje zbog globalne pandemije Covid-19. Igra je možda zaustavljena, ali naporan rad nastavljen je tijekom 2020. godine s planom za oživljavanjem pikado igre iz korijena u cijelom svijetu.

Prioritet WDF-a je učiniti WDF Masters 2021. godine dostupnijim svojim članovima nego ikada prije, kroz događaje koji uključuju zasebna natjecanja za muškarce, žene, dječake i djevojčice. Preko 1000 amaterskih igrača kvalificirat će se kroz različite načine, uključujući WDF svjetsku i regionalnu ligu, najbolje plasirane na turnirima koje podržava WDF, bivše svjetske masterse i pobjednike svjetskog prvenstva, plus mjesta dodijeljena svakoj državi članici.

Cjelokupni kvalifikacijski kriteriji, format turnira i novčana nagrada bit će potvrđeni u dogledno vrijeme.

Hrvatski pikado savez, koji je od 2019 godine ponosni punopravni član WDF-a, za ovu priliku će svim svojim članovima koji osiguraju nastup na WDF Mastersu u Nizozemskoj od 2 do 5.12.2021 osigurati prijevoz i smještaj. Radujemo se što ćemo u bliskoj budućnosti objaviti još dobrih vijesti.

Tagovi

Povezane novosti